YRITYS

YRITYS

Lapinketun takana on oululainen puuartesaani Saana Lapinkangas. Yritykseni pohjana ovat pohjoisen luonnon inspiroimat kuvitustyöt, joista jalostetaan vanerikoruja, paperituotteita ja polttokaiverruksia. Omien tuotteiden lisäksi toteutan laajasti erilaisia tilaustöitä.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, kestävästi ja läpinäkyvästi. Alkuperä ilmoitetaan jokaisen tuotteen kohdalla erikseen, mutta yhteisesti voi todeta niiden tulevan kotimaisilta pienyrityksiltä. Lopullisen muotonsa ne saavat työhuoneellani Oulussa, josta ajatus on liikkelle lähtenytkin.


Tyylini on yksityiskohtainen ja realistiseen ilmaisuun taipuvainen. En kuitenkaan tavoittele valokuvantarkkuutta vaan oma kädenjälkeni saa näkyä. Polttokaiverruksen ohella piirrän mielelläni käsin mustekynillä ja vesiväreillä, teen myös digitaalisia töitä.

Minulle on tärkeää, että työni koskettavat ja herättävät mielikuvia. Toivon niiden olevan sielukkaita ja yksilöllisiä. Jotain mikä kestää aikaa ja ilahduttaa yhä uudelleen.

Olen itseoppinut taiteilija ja opiskelen Lapin yliopistossa graafista suunnittelua. Aiemmalta koulutukseltani olen puuartesaani.


Saana Lapinkangas
puuartesaani, graafisen suunnittelun opiskelija


“Mikä on Lapinkettu?“

Lapinkettu on alkuperäisesti ollut yhdistelmä sukunimeni alkuosasta (Lapinkangas) ja lempieläimestäni (ketusta). Nimiajatus oli vasta hautomassa, kunnes myöhemmin puhuin aiheesta nykyään edesmenneen rakkaan mummini kanssa. Hän totesi ykskantaan, että yrityksen logossa pitäisi 0lla naali. Aluksi vitsi meni itseltäni ohi, mutta lopulta ymmärsin, että tietysti - lappilainen kettuhan on naali!

Näin Lapinketun alku oli sinetöity ja nimi onkin kantanut pohjoisen luonnon teemaamme kunnialla.