Mallikuvan valintaohjeet

Hyvä kuva on pohja onnistuneelle taideteokselle. Etenkin tuttuja elementtejä ja eläimiä toteutettaessa sillä on suuri merkitys, jotta persoonalliset piirteet saadaan esiin ja lopputulos tunnistettavaksi. Valitse siis kuva huolella.

Tärkeintä on hyvä laatu


Valitse kuva jossa kohde on valaistu tasaisesti, laatu on tarkka ja kuvakoko tarpeeksi suuri yksityiskohdille.

Eläinkuvissa olisi suositeltua kuvata eläin sen omalta tasolta, ei siis liikaa yläperspektiivistä. Hyvä nyrkkisääntö on kyykistyä eläimen pään tasolle.

Jos valitseminen tuntuu vaikealta tai et tiedä mikä sopisi parhaiten lopputulokseen, lähetä useampi kuva ehdolle! Paljon kanssa pärjää aina ja autan mielelläni.

Lopullinen kuva rakentuu myös palasista


Yhden kuvan ei tarvitse olla täydellinen, vaan se voidaan rakentaa useammasta.

Kuvia voidaan yhdistää toisiinsa ja niitä voidaan myös “siivota”. Esimerkiksi tausta voidaan vaihtaa tai kaksi eri koiraa voidaan yhdistää samaan kuvaan. Kuvista voidaan myös poistaa elementtejä, kuten koiran valjaat.

Kuvassa yhdistelty maisema, hiihtäjä ja koira yhteen.

Entä jos kuvaa ei ole valmiina?


Kaikissa aiheissa kuvaa ei välttämättä tarvitse olla. Esimerkiksi suositut retkeilykohteet, kalat tai harrastuskuvaukset voidaan usein tehdä pelkän sanallistetun idean pohjalta.

Voit lähettää myös omia karkeita luonnoksiasi tai mahdollisia inspiraatiokuvia. Nämäkin ovat tärkeitä osia hahmottamaan lopputulosta, vaikka niitä ei käytetä varsinaisina mallikuvina.

Jos jokin mietityttää, kysy rohkeasti!


Autan sinua parhaani mukaan ja jokainen tilaustyö on loppupeleissä oma yksilönsä. Jos hyvää kuvaa edesmenneestä lemmikistä ei ole, sitten sitä ei ole ja mennään sillä mitä on saatavilla. Aina kannattaa yrittää ja kerron kyllä mikäli työ on täysin mahdoton toteuttaa.