TILAUSOHJEET

TILAUSOHJEET


Nämä tilausohjeet on koostettu useimmiten kysytyistä kysymyksistä. Lähes kaikki tilaustyöt mukailevat tätä kaavaa, joten kannattaa lukaista läpi. Yksityiskohdat, kuten aikataulu ja hinta vaihtelevat. Vastaan myös mielelläni jos jää kysyttävää.


1. VALITSE VALOKUVA

Hyvä kuva on pohja onnistuneelle taideteokselle. Etenkin läheisiä eläimiä tehdessä sillä on suuri merkitys, jotta persoonalliset piirteet saadaan esiin ja lopputulos tunnistettavaksi. Valitse siis kuva huolella, tai lähetä useampia. Autan valitsemaan parhaiten toiveisiin sopivan vaihtoehdon.

Valokuvan ei tarvitse olla ammattitasoa. Valitse kuva, jossa mallilla on hyvä ilme, kohde on valaistu tasaisesti ja laatu on tarkka. Eläinkuvissa olisi suositeltua kuvata eläin sen omalta tasolta, ei siis liikaa yläperspektiivistä. Tärkeintä kuitenkin on, että kuva on sellainen josta itse pidät! 

Mitä suurempi kuva, sen parempi. Eri kuvia voidaan myös yhdistää toisiinsa. Esimerkiksi tausta voidaan vaihtaa tai kaksi eri koiraa voidaan yhdistää samaan.

Entä jos aihe ei ole lemmikki, vaan vaikkapa kuha tai Kolin kansallispuisto? Etsi silti kuva, joka miellyttää silmääsi ja siitä saa esimerkin millaista työtä olit ajatellut. Valmiiksi valitusta palasista on helpompi lähteä koostamaan lopullista työtä. Voit myös lähettää itse piirtämiäsi karkeita luonnoksia.2. YHTEYDENOTTO

Kun olet löytänyt hyvän kuvan, ota minuun yhteyttä sähköpostitse. Liitä haluamasi kuvat jo ensimmäiseen viestiin. Kerro millaisen työn haluaisit, tekniikan, koon ja mahdollisen aikataulun. Voit myös käyttää verkkosivujen yhteydenottolomaketta, mutta muista linkata mallikuvat mukaan.

Kun tiedän millaisesta kuvasta ja työmäärästä on kyse, pystyn antamaan varman hinta-arvion.

Sinulla ei tarvitse olla heti tarkkaa mielikuvaa lopullisesta teoksesta, vaan voimme yhdessä suunnitella hyvän kokonaisuuden. Yhteydenotto ei myöskään ole automaattisesti tilaus, vaan päätät vapaasti tarjouksen saatuasi teetkö tilauksen.


3. TYÖN VALMISTUMINEN

Tilauksen yhteydessä annan arvion teoksen valmistumisajasta. Kuksissa saattaa olla parin viikon jonot, muut teokset elävät jatkuvasti. Olethan siis ajoissa, etenkin sesonkeina kuten jouluna. Voit myös ostaa verkkokaupasta lahjakortin, jos teos ei ehdi valmistua juhlapäiväksi.

Halutessasi saat työstä luonnoksen hyväksyttäväksi, jolloin kuvaa voidaan vielä muokkailla. Välivaihekuvia saa halutessaan, useimmiten isoissa töissä.4. VALMIS TEOS

Kun teos on valmis, lähetän siitä hyvät kuvat sähköpostitse. Teosta voidaan muokata niin kauan kunnes olet lopputulokseen tyytyväinen. Mielipiteet kannattaa kertoa avoimesti, sillä usein hyvin pienilläkin muutoksilla saadaan aikaan paljon ja jokainen työ on yksilö. Joskus lopputulos on juuri sellainen kuin toivottu, ja joskus se vaatii pientä muokkausta. Se on täysin normaalia ja kuuluu prosessiin.


5. MAKSAMINEN JA POSTITUS

Teos maksetaan, kun tilaaja on tyytyväinen lopputulokseen. Ennakkoon ei siis makseta mitään. Lähetän tilaajalle laskun sähköpostitse, ja teos lähetetään kun maksu näkyy tililläni. Laskussa on 14 päivän maksuaika, ellei toisin sovita. Laskussa näkyvät eriteltynä teoksen hinta ja postituskulut. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Toimituksessa käytän Postin palveluita, mutta halutessasi lähettäminen onnistuu myös Matkahuollolla tai R-Kioskin kautta. Tilaukset suojataan hyvin, jotta ne eivät vahingoitu kuljetuksessa. Emme lähetä teoksia postiennakolla.

Teokset voi myös noutaa kotitoimistoltani Rovaniemeltä. Tässä tapauksessa voit myös maksaa työn samaan aikaan joko käteisellä tai pankkikortilla. Noudettaessa postikuluja ei peritä. Noutoaika sovitaan tilaajan kanssa erikseen.


7. HYVÄ TIETÄÄ

Jos teos on vahingoittunut kuljetuksessa, olethan heti yhteydessä minuun. Ota myös kuvat vahingoittuneesta paketista reklamaatiota varten.

Suosittelen kehystämään taideteokset, jotta ne pääsevät arvoonsa. Annan mielelläni vinkkejä millaiset kehykset työn kanssa sopisivat. Myös kehystysliikkeistä saa erittäin asiantuntevaa palvelua. Teosten kanssa ei kuitenkaan voi ostaa kehyksiä valmiina.

Näen erittäin mielelläni teokseni uusissa kodeissaan! Otathan siis kuvan kuksasta retkinuotiolla tai taulusta kauniisti kehystettynä ja lähetät sen minulle.