Tilaustyöt

Valmistan tilaustyönä polttokaiverrusta, kuvituksia ja graafisia töitä. Erikoisalaani ovat eläimet ja luonto, mutta teen mielelläni uusiakin asioita ja monenlaisia projekteja. Tilaustyöt ovat aina tapauskohtaisia ja sovitaan erikseen asiakkaan kanssa.

Kaikki kaiverrukset tehdään käsityönä kotitoimistollani. Kattavan materiaalipohjan varmistamiseksi teen yhteistyötä kotimaisten alihankkijoiden kanssa, esimerkiksi kuksat tulevat meille Vaajakoskelta. Kerro siis rohkeasti ideasi ja katsotaan kuinka se toteutetaan!

Tilaustöissä minulle on tärkeää toteuttaa asiakkaan toiveet ja odotukset. Jokainen työ on oma yksilönsä, jonka raamit selvitetään ennen aloitusta ja viedään loppuun saakka huolellisesti.

Tilaustyön teettäminen

  1. Ota yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella ja kerro millaisen työn haluaisit. Voit liittää mukaan kuvia. Mitä tarkempi kuvauksesi on, sitä parempi.

  2. Kysyn tarvittaessa lisätietoja tilauksesta ja annan sille toimitusajan sekä hinta-arvion.

  3. Mikäli hyväksyt tilaustyön, lähdemme suunnittelemaan loput yksityiskohdat. Tässä vaiheessa myös valitaan työssä käytettävä mallikuva. Voit lähettää useammankin joista katsomme yhdessä parhaan.

  4. Tilaustyö siirtyy työjonoon. Lähetän luonnoksen hyväksyttäväksi jos niin toivot.

  5. Kun työ on valmis, lähetän siitä kattavat kuvat hyväksyttäväksi. Mikäli olet lopputulokseen tyytyväinen, saat laskun sähköpostitse jonka jälkeen postitan työn.

Hinnasto


Tilaustöiden hinnat ovat aina tapauskohtaisia, hinnasto on suunta-antava. Pyydä siis rohkeasti tarjous, se ei sido sinua vielä mihinkään.

  • Kuksien kuvalliset polttokaiverrukset 130-200 €
  • Kuvan polttokaiverrus asiakkaan omaan tuotteeseen alk. 50 €, tekstikaiverrus edullisempi
  • Kuvitustyöt esim. lemmikin potretti alk. 100 €

UKK

Usein kysytyt kysymykset

Voinko noutaa tilaukseni?

Voit noutaa tilauksesi kotitoimistoltani Oulun Haukiputaalta, osoitteesta Niskalenkki 1 C 1. Noutoaika sovitaan erikseen jotta tiedän olla kotona.


Millainen on hyvä mallikuva?

Hyvä mallikuva on tarkka, tarpeeksi suuri yksityiskohtien näkemiseen ja malli on valaistu hyvin. Kuvan olisi myös hyvä olla sellainen josta itse pidät, etenkin lemmikkikuvissa. Lue täältä lisää ohjeita valinnasta.


Teetkö erikoiskuksia esim. lapsille?

Kuksat tulevat minulle valmiina suoraan valmistajalta, enkä siis tee niitä itse. Tällä hetkellä minulta saa vain normaalia aikuisten kuksaa, tulevaisuudessa mahdollisesti muitakin. Jos haluat tietynlaisen kuksan, voit hankkia mieluisan tuotteen muista verkkokaupoista ja valita toimituksen suoraan minulle. Voin myös tilata tuotteen puolestasi, jolloin sen hinta lisätään loppulaskuun. Useat verkkokaupat myyvät kattavasti yksittäisiä erikoisempiakin kuksia (kuten Partioaitta, Retkitukku ja muut retkikaupat). Mikäli hankit kuksan itse, maksat luonnollisesti vain kaiverruksesta.

Kuksaa valitessa huomaathan, että Kupilkka tai edulliset “lautakuksat” eivät sovellu kaiverrettavaksi. Lautakuksa on siis normaalia puuta paksulla lakkakerroksella, eikä lakka reagoi kauniisti kuuman kolvin kanssa. Tunnistat tällaisen yksilön edullisesta hinnasta, aitoa normaalikokoista kuksaa ei saa alle 30 eurolla. Jos olet epävarma onko kuksa ok, laita minulle viestiä WhatsApissa niin autan mielelläni.


Minulla on jo kuksa, voiko siihen kaivertaa kuvan?

Jos kuksa on aito pahkakuksa tai oikeaa puuta, siihen voi hyvinkin kaivertaa. Omien kuksien kaiverruksessa maksat vain kaiverrustyötä ja mahdollisia postituksia.


Haluaisin tehdä tilauksen mutten keksi hyvää aihetta. Apua?

Ei hätää, mietitään sitä yhdessä! Onko sinulla jotain harrastuksia joista pidät? Eläimiä, kasveja, maisemia? Millaisista kuvista tai taiteesta pidät? Maailma on täynnä vaihtoehtoja ja yhdessä löydämme varmasti sen parhaan. 

Kuinka pitkä toimitusaika on?

Tilaustöissä yleisin toimitusaika on 14 arkipäivää + postitusaika. Suositus olisi olla minuun yhteydessä noin kuukausi ennen kuin tarvitset tuotteen. Mitä aikaisemmin, sitä todennäköisemmin ehdi saada tilauksesi työstöön ja ajoissa perille.

Toisaalta tilaustöitä on tehty myös nopeallakin aikataululla, joten kysymällä saa ajankohtaisimman tiedon.


Miten tilaus maksetaan?

Tilaustyöt maksetaan pääsääntöisesti sähköpostiin lähetettävällä laskulla, jossa on 14 vuorokauden maksuaika. Saat laskun hyväksyttyäsi työn lopputuloksen kuvien kautta, ja tuote lähetetään kun lasku on maksettu.

Noutotilanteissa työn voi maksaa myös käteisellä tai pankkikortilla.


Mitä kaikkea voi kaivertaa ja saako sinulta materiaalit?

Yleisimpiä polttokaiverrettavia materiaaleja ovat puu, nahka ja luu. Pinnassa ei saisi olla lakkoja, maalia tai muita käsittelyaineita. Ohuehko öljy- tai vahakerros on yleensä ok eikä estä kaiverrustyötä.

Minulta löytyy varastotuotteena kuksia (tekijä Pahkataide, aikuisten koko) ja erilaisia vanerilevyjä taulukäyttöön. Muissa materiaaleissa teen kattavaa yhteistyötä muiden pienyrittäjien kanssa, riippuen mitä ollaan tarvitsemassa.

Voit toimittaa kaiverrettavaksi myös omia tuotteitasi. Esimerkiksi puukon tupet ovat yleinen kaiverrettava, jonka asiakas hankkii itse ja lähettää minulle kaiverrukseen. Lue lisää kohdasta “Teetkö erikoiskuksia?”.


Kaiverratko ihmisten kuvia?

En kaiverra kuksiin tunnistettavia ihmisten kasvoja, kuten muotokuvia. En yksinkertaisesti usko saavani lopputuloksesta niin laadukasta, että kehtaisin antaa sen eteenpäin. Ihmisiä kaiverran kyllä “hahmoina”, joihin ei tarvita kasvojen yksityiskohtaisia piirteitä.


Otatko yritysasiakkaita?

Mielelläni, ja olenkin tehnyt yhteistyötä myös yritysten kanssa. Olen mm. valmistanut kustomoidun kuksasarjan Kilpisjärven Retkeilykeskukselle ja kuvittanut joulutervedyksen hirsitalotehtaalle. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous omalle työllesi.

On kuitenkin hyvä huomata, että käsityön vuoksi en pysty kilpailemaan tuotantohinnoissa esimerkiksi lasermerkkauksen kanssa. Vastavuoroisesti saat kuitenkin persoonallisen, monipuolisesti suunnitellun ja taatusti uniikin lopputuloksen.

Portfolio (tulossa)

Tutustu kattavaan valikoimaan toteutuneita tilaustöitä niin polttokaiverruksessa kuin kuvituksessa.

Mallikuvan valinta

Mitä olisi hyvä ottaa huomioon mallikuvassa, kun harkitset tilaustyön teettämistä sen pohjalta.

Polttokaiverrus tekniikkana (tulossa)

Mitä on polttokaiverrus, kuinka se toimii ja mitä välineitä siihen tarvitaan. Mukana myös nopeutettuja työvideoita!

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä oheisella lomakkeella tai sähköpostitse saana(a)lapinkettu.fi. Tarjouspyynnön kysyminen ei sido sinua mihinkään ja vastaan mielelläni kysymyksiin. Meidät saa kiinni myös Facebookista ja Instagramista.